Pompoencake & Chocolade cupcakes (Suiker -en Tarwe vrij)

Dat lukt heel erg goed met deze lekkere en verantwoorde #suikervrije en #tarwevrije plakjes pompoencake gemaakt van bio pompoen, maple sirop en amandel en havermeel en de ‘heel snel weg’ cacao, kokosmeel cupcakes.

chocolade/kokos Cupcakes

40 gram kokosmeel
20 gram cacao
1/2 theelepel vanille
80 ml maple sirop of honing
60 ml roomboter of plantaardie boter
4 eieren
snuf zout
1/4 theelepel baking soda

Alles mengen, in de oven op 180 graden voor 15 tot 20 minuten en voila😀

 

pompoen & havermeel cake

 

Pompoen/havermeel cake

Koop een bio pompoen, snij deze in stukken en haal de zaden eruit. Laat ze 30 minuten zacht worden in de oven, laat het afkoelen en schep het vruchtvlees eruit.

250 gr pompoen
80 gr amandelmeel
120 gram havermeel
3 eieren
handvol (of meer!) rozijne
handvol (of meer!) noten
2 el pompoenpitten
5 el maple syrup
2 tl bakpoeder of 1 tl nateium carbonaat en 1 tl wijnsteenpoeder
2 tl (of meer!)speculaaskruiden
1 tl kaneel
1/2 tl vanille
Snuf zout
Scheutje olijfolie

Meng de droge ingredienten, behalve de noten, zaden en rozijnen -en de natte ingredienten apart van elkaar. Voeg ze samen en spatel of schep de rest vd ingredienten er door. Schep het in een ingevet bakblik of ingelegd met bakpapier bakblik en zet het voor 30/45 minuten in de oven op 175 graden. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *