5 elementen Tieneryoga

5 ELEMENTEN TIENERYOGA

De sprankelde, stralende, energieke en ontspannen lessen bij BLOESEM starten binnenkort in Arnhem Schuytgraaf!🌟

De BLOESEMKIND 5 Elementen yoga les voor tieners is voor jongens en meisjes van 13 tot 18 jaar, maar eigenlijk is de leeftijd helemaal niet zo belangrijk. De les geschikt voor ieder kind die zich veilig en prettig voelt in deze groep.

Ook heel fijn om te weten: Je hoeft er helemaal niet lenig voor te zijn en bijna elke oefening kan worden aangepast aan jou. 5 Elementen yoga bij BLOESEMKIND bestaat uit oefeningen uit de Oosterse en Westerse bewegingsleer. Je doet Yoga en Do in (Japanse bewegingsvorm), maar ook Qigong (Chinese bewegingsleer), aangevuld met filosofie, positieve psychologie, mindfulness -en heartfulness, meditatie en visualisatie oefeningen, met als belangrijke essentie; de verbinding met jezelf (denken, voelen en intuïtie) en die tussen jou en de wereld. Daarbij worden de seizoenen en jouw belevingswereld als leidraad gebruikt voor de lessen. Zo ontstaat er een mooie afwisseling tussen in -en ontspanning.

 

 

BLOESEM Kids leskaart

.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .

Jij als tiener zit in een bijzondere fase van jouw leven. Eigenlijk ben je al geen kind meer, maar ook geen volwassene. Je bent wel al druk opweg naar volwassen worden. En daarbij ervaar je allerlei tegenstrijdige gevoelens en emoties, als vrijheid, onafhankelijkheid, geluk en blijheid, maar ook frustratie en boosheid, verliefdheid en onzekerheid. Terwijl jij volop in beweging bent is de wereld dat ook. Je mag -maar moet ook best veel. Zo kun je ook prestatie -en sociale druk voelen, perfectionisme en faalangst.

De voordelen van Do in en Yoga! ‍💫

Het beoefenen van Do in en Yoga helpt jou meer rust, balans en vertrouwen te vinden in jezelf, je energieker te voelen en gezond te zijn -en blijven en kan je helpen om makkelijker om te gaan met alle ‘tieneruitdagingen’. Daarbij train je je concentratie vermogen en focus, leer je wat in -en ontspanning voor jou kan doen en helpt het je flexibel en krachtiger te zijn, grenzen te (h)erkennen en bij jezelf te blijven. Daarnaast is 5 elementen yoga ook gewoon heel erg leuk om te doen!

Hoe ziet de les eruit?

Bij BLOESEMKIND krijg je les in kleine groepjes, zodat er aandacht is voor jou! Per les word er een ander thema belicht, maar de les heeft altijd een zelfde opbouw. Zo blijft er altijd overzicht en is er een stevige basis en structuur, maar is er genoeg ruimte voor ontdekken, verdieping en ontspanning.

 

Bekijk het rooster en reserveer een matje


* Jouw kind is uniek op haar -of zijn eigen manier. Ik geloof dat ieder kind zijn eigen natuurlijke ritme en groeitempo heeft en dus past het beter om kinderen te laten meedoen aan de les op basis van hun mogelijkheden passend bij hun ontwikkeling. Leeftijd is dus ook hier niet allerbelangrijkst :-). Wel dat jouw kind zich prettig en veilig voelt met zichzelf en in de groep.

Het komt ook wel eens voor dat jouw kind op dit moment niet gebaat is bij een groepsles. Dat kan zijn omdat zij -of hij meer aandacht en begeleiding nodig heeft, dan dat er in de groepsles kan worden gegeven. Een privéles kan dan uitkomst bieden!