bloesem kinderyoga

bloesem kinderyoga

Kinderen leren op een natuurlijke spelende manier bewust(er) te zijn en leven, waarin leren, onderzoeken en ontdekken heel erg belangrijk zijn. In deze soms overweldigende en ‘prikkelrijke’ maatschappij kan Kinderyoga jouw kind helpen om haar/zijn grenzen te leren aangeven, maar ook om ze juist op te zoeken. Door Kinderyoga te doen leert jou kind wat in- en ontspanning is en ontwikkel je een betere concentratie en coördinatie. Natuurlijk neemt de fysieke kracht, flexibiliteit en het uithoudingsvermogen toe en versterkt Yoga de motorische vaardigheden.

Kinderyoga helpt je om gezond te zijn- en blijven en maakt je lichaam en je geest sterker. Ook kan Yoga je helpen te leren om te gaan met de verschillende dingen die je meemaakt in je leven, het ontdekken van wat emotie is en gevoelens zijn, bij het groeien van (zelf)vertrouwen en (eigen)wijsheid en ontdekken van wat je leuk en belangrijk vindt.

KINDERYOGA IS ONTSPANNEND, LEERZAAM EN LEUK!

Bij Bloesem is de yogales ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig, waarbij aandacht voor Yoga en de yogahouding (asana) de basis is. De yogahoudingen, mindfulness en ademhalingsoefeningen worden aangevuld met Do In (Chinese meridiaan strekkingen), Qigong, natuurbeleving, spel en plezier, ontdekken en avontuur.

BEKIJK HET LESROOSTER

 

Time magazine publiceerde in oktober 2016 artikel over de voordelen op de schoolresultaten bij schoolkinderen door mindfulness oefeningen te doen. En andere -kleine en grotere onderzoeken wijzen uit dat Yoga onder andere helpt om stress en angst te verminderen, je brein functie te verbeteren en concentratie vermogen te versterken en helpt je om beter te slapen.

 

MELD JE AAN VOOR EEN YOGALES