Holistische coaching voor kinderen & tieners

Holistische coaching voor kinderen & tieners

Holistische coaching bij BLOESEMKIND is een unieke, vriendelijke en effectieve vorm van coaching, waar mensgericht counsellen, mindfulness en natuurcoaching, creatieve -intuïtieve -en lichaamsgerichte therapie en de 5 elementen samenkomen. Kindercoaching helpt jouw kind  de verbinding in -en met zichzelf te versterken zodat het op cognitief vlak begrijpen, lichamelijk voelen en intuïtief ervaren ‘uitgelijnd’ worden en samenwerken. Jouw kind ontdekt bij zich zelf te blijven en te vertrouwen op haar -of zijn waarneming, waardoor eigenwaarde groeit, er minder stres is en meer kan ontspannen. Zo leert jouw kind op een avontuurlijke en verdiepende wijze zelfinzicht -en vertrouwen te ontwikkelen en vanuit haar -of zijn eigen wijsheid te groeien.

BLOESEMKIND coaching is speciaal ontwikkeld voor gevoelige, intens belevende en (eigen)wijze kinderen. Maar ook voor een kind die door omstandigheden niet goed in haar -of zijn vel zit, een indrukwekkende ervaring hebben beleefd of op dit moment meer spanning, druk en stress ervaren.

 

ALLES WAT JE NODIG HEBT ZIT AL IN JEZELF

Net als een zaadje heb je een paar ‘essentials’ nodig om te groeien en bloeien. De basis is veiligheid, ruimte en de juiste voeding en al het andere wat er voor zorgt dat jij, ‘jij’ bent is er al! Door samen het avontuur aan te gaan en door mee te bewegen -en stil te staan bij wat zich aandient, werken we aan wat er op dit moment speelt waardoor jouw kind op dit moment niet goed in haar -of zijn vel zit -of vastloopt in haar -of zijn ontwikkeling.

Ik ga samen met jouw kind opzoek naar wat jouw kind nodig heeft om zich zelf te kunnen zijn. Zo krijgt jouw kind ruimte om zichzelf te ‘ontdekken’ en inzicht in wie zij -of hij is. Door spelenderwijs te onderzoeken, ontdekken en gebruik te maken van jouw kind haar -of zijn natuurlijke nieuwsgierigheid, wil om te ontwikkelen en groeien, eigen wijsheid -en kracht gaan we samen op avontuur. Door de juiste aandacht  Want jouw kind ontwikkeld en groeit op haar -of zijn natuurlijke tempo en eigen wijze.

 

Ik heb mij gespecialiseerd in het coachen van gevoelige -en begaafde kinderen en daarbij bewust gekozen voor een integrale manier van werken. Een holistische en natuurlijke stijl waar de 5 elementen en Zen, Yoga, de natuurlijke cycli en lichaamsgericht coachen, samenkomen en waar natuurlijk -en onvoorwaardelijk (op)groeien, creativiteit natuurbeleving -en (kinder) filosofie, mind –en heartfulness een mooie aanvulling zijn. Deze holistische en natuurlijke manier van begeleiden word ook wel bloeiend coachen genoemd.

“Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder”

– Lao Tse

 

Ik heb gekozen voor ‘het beste van twee werelden’ om het maar zo te zeggen. Want waarheid laat zich niet in 1 vorm vangen en heeft verschillende facetten. De kunst is tussen de verhelderende wetenschappelijke kennis en feiten en het net zo waardevolle empirisch bewijs en het verrijkende spirituele inzicht op gebied van hoog gevoeligheid en begaafdheid jouw waarheid en wijsheid te vinden. Dan pas is het waardevol.

Over de verschillende visies op hoog gevoeligheid en begaafdheid schreef ik dit artikel. (link)

 

De BLOESEMKIND coaching, yogatherapie en massage zijn speciaal ontwikkeld voor jouw gevoelige en begaafde kind.  Zij ervaren het leven intens en zijn van nature opmerkzame, zorgzame, karaktervolle en rijk belevende creatievelingen, ontdekkingsreizigers, uitvinders en wereldverbeteraars. Ze kunnen meegaand zijn en vervloeien en opgaan in hun omgeving of geliefden. Tegelijk weten ze ook heel goed wat ze willen en zijn in het bezit van een enorm doorzettingsvermogen en (eigen) wijsheid en gaan hun eigen unieke weg.  Door die mooie, soms tegenstrijdige eigenschappen ervaart -of weet jouw kind vaak al meer, dan het onder woorden kan brengen of uit kan leggen. Dat levert een (innerlijk) conflict op en dat merk je bijvoorbeeld in het gedrag van jouw kind.

 

Alles is met elkaar verbonden.

– Leonardo da Vinci

Ik werk samen met jouw kind, maar ook samen met jou als ouder(s). Want in die bijzondere verbinding ligt de voedende energie die jouw kind (en jou!) helpen groeien.

Wanneer kan kindercoaching jouw kind -en/of jouw gezin helpen?

 • omgaan met HS (hoog -of prikkel gevoeligheid) en begaafdheid
 • omgaan en stimuleren van ‘eigen’wijsheid en zelfstandigheid
 • hoogstimulatief kind, sensatie zoeker of sterke wil
 • overprikkeling, spanning en stress
 • onderprikkeling en vervelen
 • concentratie en aandacht
 • coördinatie, evenwicht en motorische ontwikkeling
 • zintuigelijke gevoeligheid en sensomotorische ontwikkeling
 • beelddenken en ‘anders leren’
 • prestatiedruk en faalangst
 • onderpresteren en aanpassen aan verwachting
 • blijheid, geluk, angst, verdriet en boosheid ervaren
 • (zelf)vertrouwen en eigen kracht (h)erkennen/ontwikkelen
 • grenzen (h)erkennen en aangeven
 • bij jezelf zijn -en blijven
 • verbinden met jezelf en de wereld om je heen
 • weerbaarheid en gepest worden
 • ‘ongewenst’/ongepast gedrag en pesten
 • een indrukwekkende ervaring of situatie met diepe impact
 • onbegrepen voelen en niet erkend (gezien, gehoord) worden
 • alleen voelen en eenzaamheid

… en meer

 

De BLOESEMKIND Coaching sessie is ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig, waarbij de aandacht ligt een natuurlijke en holistische vorm van begeleiden, wat zoveel betekent dat er word gekeken naar wie jouw ‘gehele’ kind is met al haar -of zijn unieke temperament en eigenschappen.

Een coaching sessie voor Kinderen duurt 60 minuten en kost 65,00 en een coaching sessie voor Kind & Ouder duurt 60 minuten en kost 90,00.

De coachingsessie’s vinden plaats in de natuur (bos, strand of park) of in de praktijk en zijn inclusief een kop thee, water en iets verantwoord lekkers.

 

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR BLOESEMKIND COACHING

Je kunt een coaching afspraak maken op dinsdag , donderdag en vrijdag.