Holistische natuurcoaching

HOLISTISCHE NATUURCOACHING VOOR KINDEREN & TIENERS

Under construction ..

BLOESEMKIND natuurcoaching is speciaal ontwikkeld voor hoogsensitieve en begaafde kinderen. Maar ook voor een kind die door omstandigheden niet goed in haar -of zijn vel zit, een indrukwekkende ervaring hebben beleefd of op dit moment meer spanning, druk en stress ervaren.

Kindercoaching helpt jouw kind de verbinding in -en met zichzelf te versterken zodat het op cognitief vlak begrijpen, lichamelijk voelen en intuïtief ervaren ‘uitgelijnd’ worden en samenwerken. Jouw kind ontdekt bij zich zelf te blijven en te vertrouwen op haar -of zijn waarneming, waardoor eigenwaarde groeit, er minder stress is en meer kan ontspannen. Zo leert jouw kind op een avontuurlijke en verdiepende wijze zelfinzicht -en vertrouwen te ontwikkelen en vanuit haar -of zijn eigen wijsheid te groeien en keuzes te maken.

Natuurcoaching is simpel gezegd; coachen in -en met de natuur en kan zowel binnen en buiten worden gedaan. Door de natuurlijke, holistische manier van coachen …

Coachen in de natuur

Door te wandelen kom je in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Je zintuigen worden geprikkeld en aangesproken, zo kom je makkelijker uit je hoofd en ben je meer aanwezig in je lichaam, dichterbij jezelf. Zo kun je makkelijker opmerken en voelen hoe jij iets beleefd en ervaart. Natuurcoaching werkt aardend, verfrissend, inspirerend en verhelderend. Door creatieve natuuropdrachten te doen en natuurspel te integreren is het een ware ontdekkingstocht in jezelf. En een heus avontuur waarbij je nooit weet wat tegenkomt. Een omgevallen boom, vallende bladeren en plotselinge regenbui. Wat doet het met jou .. en wat doe je dan? De natuur geeft een prachtige weerspiegeling van wat er nu bij jou speelt en vindt je in de natuur waardevolle schatten, die voor jou een speciale betekenis kunnen hebben .. en net als de natuur weer kunnen veranderen.

 

Jij bent de natuur! En net als al het leven, heb jij jouw eigen potentie en ritme. Wat er van binnen al is, vindt zijn weg naar buiten. 

 

Coachen met de natuur

Jij hebt jouw ritme en net als alles in de natuur groei jij precies zoals je bent.  Door de natuur (in jou) in te zetten, vindt er wat zich van binnen al is, zijn weg naar buiten. Want alles wat je nodig hebt zit al in je. Net als een zaadje heb je een paar ‘essentials’ nodig om te groeien en bloeien. De basis is veiligheid, ruimte en de juiste voeding en al het andere wat er voor zorgt dat jij, ‘jij’ bent is er al! Door samen het avontuur aan te gaan en door mee te bewegen -en stil te staan bij wat zich aandient, werken we aan wat er op dit moment speelt waardoor jouw kind op dit moment niet goed in haar -of zijn vel zit -of vastloopt in haar -of zijn ontwikkeling.

Ik ga samen met jouw kind opzoek naar wat jouw kind nodig heeft om zich zelf te kunnen zijn. Zo krijgt jouw kind ruimte om zichzelf te ‘ontdekken’ en inzicht in wie zij -of hij is. Door spelenderwijs te onderzoeken, ontdekken en gebruik te maken van jouw kind haar -of zijn natuurlijke nieuwsgierigheid, wil om te ontwikkelen en groeien, eigen wijsheid -en kracht gaan we samen op avontuur. Door de juiste aandacht  Want jouw kind ontwikkeld en groeit op haar -of zijn natuurlijke tempo en eigen wijze.

 

De 5 elementen uit de Chinese en Japanse gezondheidsleer en de natuurlijke cycli, samen met creatieve opdrachten, spel en beweging, yoga en meditatie, visualisatie, mindfulness en heartfulness zijn de basis voor Coachen bij BloesemKind. De werkvormen die  gebruikt worden bij kindercoaching zijn; Schatgravers en Kompasvinder, Groei Mindset en Faalvaardigheid. Ook zijn de oefeningen en opdrachten gebaseerd en geïnspireerd door Braingym, Sherborne bewegings pedagogiek en (senso)motorische ontwikkeling -en reflexintegratie.


Ik heb mij gespecialiseerd in het coachen van hoogsensitieve -en begaafde kinderen en daarbij bewust gekozen voor een integrale manier van werken. Een holistische en natuurlijke stijl waar de 5 elementen, de natuur en haar cycli samenkomen.

Over de verschillende visies op hoogsensitiviteit en begaafdheid schreef ik dit artikel. (link)

Sensitieve, slimme, wijze en intens belevende kinderen

BLOESEMKIND coaching is speciaal ontwikkeld voor jouw hoogsensitieve en begaafde kind. Zij ervaren het leven intens en zijn van nature opmerkzame, zorgzame, karaktervolle en rijk belevende creatievelingen, muurbloempjes, ontdekkingsreizigers, filosofen, uitvinders en wereldverbeteraars. Ze kunnen meegaand zijn en vervloeien en opgaan in hun omgeving of geliefden. Tegelijk weten ze ook heel goed wat ze willen en zijn in het bezit van een enorm doorzettingsvermogen en (eigen) wijsheid en gaan hun eigen unieke weg.  Door die mooie, soms tegenstrijdige eigenschappen ervaart -of weet jouw kind vaak al meer, dan het onder woorden kan brengen of uit kan leggen. Dat kan (innerlijk) conflict geven op en dat merk je bijvoorbeeld in het gedrag van jouw kind.

Alles in met elkaar verbonden (Leonardo Da Vinci)

Ik werk samen met jouw kind, maar ook samen met jou als ouder(s). Want in die bijzondere verbinding ligt de voedende energie die jouw kind (en jou!) helpen groeien.

Wanneer kan holistische kindercoaching jouw kind -en/of jouw gezin helpen?
 • omgaan met HS (hoogsensitiviteit -of prikkel gevoeligheid) en begaafdheid
 • omgaan en stimuleren van ‘eigen’wijsheid en zelfstandigheid
 • hoogstimulatief kind, sensatie zoeker of sterke wil
 • overprikkeling, spanning en stress
 • onderprikkeling en vervelen
 • concentratie en aandacht
 • coördinatie, evenwicht en motorische ontwikkeling
 • zintuigelijke gevoeligheid en (senso)motorische ontwikkeling
 • beelddenken en ‘anders leren’
 • prestatiedruk en faalangst
 • onderpresteren en aanpassen aan verwachting
 • blijheid, geluk, angst, verdriet en boosheid ervaren
 • (zelf)vertrouwen en eigen kracht (h)erkennen/ontwikkelen
 • grenzen (h)erkennen en aangeven
 • bij jezelf zijn -en blijven
 • verbinden met jezelf en de wereld om je heen
 • weerbaarheid en gepest worden
 • ‘ongewenst’/ongepast gedrag en pesten
 • een indrukwekkende ervaring of situatie met diepe impact
 • onbegrepen voelen en niet erkend (gezien, gehoord) worden
 • alleen voelen en eenzaamheid

… en meer

Ook belangrijk om te weten ..

De BLOESEMKIND sessie is ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig, waarbij de aandacht ligt een natuurlijke en holistische vorm van begeleiden, wat zoveel betekent dat er word gekeken naar wie jouw ‘gehele’ kind is met al haar -of zijn unieke eigenschappen, beleving en temperament.

Een coaching sessie voor Kinderen duurt 60 minuten en kost 65,00 en een coaching sessie voor Kind & Ouder duurt 60 minuten en kost 90,00.

De coaching sessie vindt plaats in de natuur (bos, strand of park) of in de praktijk en zijn inclusief een kop thee, water en iets verantwoord lekkers.

 

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR BLOESEMKIND COACHING

Je kunt een coaching afspraak maken op dinsdag , donderdag en vrijdag.