Hey! Ik ben Laura

HEY!  IK BEN LAURA

Under construction …

En met BLOESEMKIND wil ik jouw kinderen -en jullie als ouder(s) inspireren en helpen ontdekken hoe je ontspannen kunt (op)groeien door je te verbinden met jezelf en de natuurlijke beweging van alledaagse leven. Onderzoek wat jouw … . Want pas als je vrij kunt bewegen, heb je ruimte om te groeien en ontwikkelen, zodat jij jezelf kunt zijn.

Mama’s (en papa’s) willen hun kinderen met liefde en wijsheid begeleiden en opvoeden tot een gezond, gelukkig en evenwichtig mens. Mijn inspiratie is dan ook mijn dochtertje en mijn lang gekoesterde wens ‘iets’ met hoogsensitiviteit, en natuurlijke gezondheid te gaan doen. Ik wil natuurlijk ook de beste moeder zijn die ze zich kan wensen (en dat betekent niet dé perfecte moeder ;-)) en ik ook klein beetje haar heldin wil zijn (voor zolang het duurt!). En omdat ik nooit uitgeleerd bent, studeer ik met veel liefde, ga ik graag op ‘ontdekkingsreis’ naar buiten en naar binnen -en vindt ik de meest waardevolle lessen in de verbinding met mensen en liefde voor het leven.

Naast mijn leuke werk, ben ik moeder van een zoet pittig sensitieve -en (eigen)wijze dochter (’12), getrouwd met de liefde van mijn leven. Ik ben geboren nabij de ziltige duinen van de Noordzee bij Den Haag en woonde tot voor kort in het groene hart van de randstad. Sinds 2018 wonen we in het Veluwse bos. We bouwen een co2 neutraal huis, met duurzame studio en praktijkruimte gemaakt met eco vriendelijke bouwmaterialen, vlakbij de Veluwse bossen met de Arnhemse uiterwaarden bijna voor de deur en de Betuwe om de hoek. (Lees mee over onze woon -en werkplek!)

Ik heb een liefde voor (Taoïstische) filosofie, kunst en de natuur, Japans en Deens design. Ik hou van het leven, maar dat is wel een ‘kunst’ die ik moest leren en net als jij, kent mijn leven ups and downs. Ik geloof in liefde (ja echt), dat alles zijn weg heeft -en vindt en dat wij met zijn allen de echt bestaande klimaatverandering een positieve draai kunnen geven. Niet alleen omwille onze kinderen, maar ook geloof dat als wij onszelf kunnen ‘helen’ de wereld gezondere leefplek  wordt. Ook ben ik rijkelijk bedeeld met zowel fijne eigenschappen, aangevuld met onhebbelijkheden en welbekende valkuilen ;-).

Elke reis begint met een eerste stap …

En mijn eerste ‘zelfstandige carrière’ stapjes zette ik in 2007 met mijn eigen praktijk als counsellor en coach voor hoogsensitieve tieners en (jong)volwassen en bemerkte dat juist een integrale en holistische manier van coachen echt behulpzaam was. Dat was een waardevolle ‘ontdekking’ en is het inzicht geweest voor waar ik nu ben.

Kort daarna volgde er een intense periode in mijn leven, die alles op zijn kop zette en besloot ik te stoppen met mijn praktijk. Dat gaf me tijd en ruimte om te ontdekken wie ik was en waar ik voor stond. Maar ik wilde niet niets doen. Ik werkte een paar per week bij een drogisterij en begon -toen als 1 van de eerste, een duurzame webshop met natuurlijke biologische huidverzorging, ecologische leefstijl producten en duurzame yogakleding.

H….

Toen ik moeder werd, was er geen roze wolk, maar een hele donkere donderwolk. Daarbij bewoog mijn aandacht naar het zorgen en ‘voeden’ van mijn kindje. Langzaam verloor ik mijn aandacht voor het ‘webwinkelierschap’. En waar ik eerst een gevoel had van een ware eco webshop pionier, vroeg de opkomende concurrentie en de donkere donderwolk om meer dan ik op dat moment kon geven.

In 2015 verkocht ik de webshop en besloot me onder te dompelen in het moederschap, herstellen en weer te gaan studeren. En dat bleek een hele goede keus en paste prima in mijn nieuwe leven als moeder. Die donkere donderwolk veranderde langzaam in een ‘luchtig’ wolkje. 

Ik begon een opleiding tot natuurvoedingskundige en deed een mindfulness training en vulde die kennis aan met diverse cursussen op gebied van natuurlijke gezondheid en voeding, kruidenleer, yoga, massage en de Chinese gezondheidsleer, alsmede spijkerde ik mijn kennis bij wat betreft psychologie, hoogsensitiviteit en begaafdheid.

Ik ontdekte dat het ontwikkelen van een methode zonder ‘harde lijnen’ en ‘vaste vorm’ helemaal bij mij paste

In 2016 ontwikkelde ik mijn eerste coaching methode. Een mindful voedingscoach programma, Foodfulness. Hoewel ik deze maar kort als dienst heb aangeboden, ontdekte ik dat het ontwikkelen -en samenstellen van een methode echt ‘mijn ding’ was. Wel een methode zonder ‘harde lijnen’ en vaste vorm, vrij om te mee bewegen en te integreren daar waar het de ruimte vindt om te groeien. Zo wordt het eigen, en helemaal van jou, zodat het past bij jouw leven.

 

De laatste jaren werk(te) ik aan het samenstellen van Do in en holistische yoga lessen voor kinderen en (jong)volwassen, waarbij de natuur en natuurlijk bewegen de basis zijn. Ik heb me gespecialiseerd in de begeleiding voor hoogsensitieve -en begaafde kinderen. Op dit moment ben ik me aan het verdiepen in -en specialiseren op gevoeligheid door (geboorte)trauma, geboorte pscyhologie en sensomotorische integratie. Speciaal voor deze sensitieve, intense belevende en (eigen)wijze kinderen en tieners (en volwassenen) ontwikkelde de eclectische bewegingsvorm Zen yoga, de holistische Tao Yogatherapie -en de natuurlijke en holistische coaching methode Bloeiend coachen, welke wordt gebruikt in coaching, therapie en de basis is voor de cursus ‘Holistische kindercoaching voor hoogsensitieve en begaafde kinderen’ en opleiding ‘Holistische kinderyogatherapie met de 5 elementen’.

Alles dat werkelijk groots en inspirerend is, is gecreëerd door een individu dat kon werken in vrijheid.

–  Albert Einstein

Precies wat Albert zegt :-). Ik geloof dat jij precies groeit zoals je bent als er ruimte is. Door natuurlijk en in vrijheid te bewegen, jouw ritme en flow te vinden in afstemming met de constante beweging van het alledaagse leven, gaat je energie stromen, kun je jezelf ontwikkelen, groeien en ontspannen jezelf zijn.

Door mijn jarenlange ervaring -en onderzoek naar de ontwikkeling van hoogsensitiviteit en begaafdheid, kwam ik veel tegenstrijdigheden en ‘conflicten’ tegen. Ondanks dat er ontzettend veel informatie is te vinden, blijft er soms een wolk van ‘mysterie’ hangen rondom de eigenschap sensitiviteit en veel misinformatie over begaafdheid. Ik wil wetenschappelijke kennis, ‘evidence based’ bewijs verbinden met empirisch onderzoek,  ‘alternatieve’ inzichten en intuïtieve wijsheid. Maar wel met de ruimte om te kunnen bewegen en blijven stromen, want de waarheid laat zich niet vangen in een vorm.

Alles is in beweging, ook de waarheid

Er is niets zo veranderlijk als ‘onze’ natuur. De waarheid deint rustig mee op die eeuwig durend en constante beweging van het leven en laat zich graag bekijken door ieder die met nieuwsgierig blik en ijverig van aard opzoek is en met haar of zijn unieke perspectief ‘de waarheid’ onderzoekt. Ik wil je vooral uit nodigen om jouw avontuur aan te gaan en te onderzoeken wat voor jou passend is en klopt. Met jouw unieke inzicht, ervaring en wijsheid maak je jouw leefregels. Vrij om mee te bewegen en te groeien met jou en jouw leven.

Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de intelligentste. Wel degene die zich het beste kan aanpassen aan verandering.

–  Charles Darwin

 

CV

Yoga
 • Kinderyoga docente bij PureYoga (Rineke Vierhoven) september 2016
 • Kinderyoga voor kinderen met bijzondere aandacht bij PureYoga (Rineke Vierhoven) oktober 2016
 • Ouder & Kind yoga (familieyoga) bij PureYoga (Rineke Vierhoven) mei 2017
 • Flow yoga voor kinderen en tieners bij PureYoga (Rineke Vierhoven) juli
 • Kinderyoga therapie bij Jip en Jan Academie van Helen Purperhart november 2017
Coaching
 • Coaching bij HSP en AD(H)D bij CIVAS
 • Coaching voor Eigentijdse kinderen (hoogsensitieve kinderen)  bij Juliska Bacher oktober 2016
 • Hoog gevoelige & Strong Willed kinderen bij Janneke van Olphen november 2016
 • HeartfulCoach & Hartfocus voor tieners bij Arterre december 2016
 • Training Begaafdheid & Gevoeligheid, emotionele ontwikkeling bij Lotte van Lith maart 2017
 • Creatieve Kindercoaching bij Jip & Jan Academie van Helen Purperhart januari 2017
 • Coaching voor Eigentijdse kinderen verdieping HSP en boosheid bij Juliska Bacher januari 2017
 • Natuurcoaching voor kinderen bij De Weideblik maart 2017
 • Krachtspel Coaching bij  Jip & Jan academie van Helen Purperhart maart 2017
 • Kinderyoga Coaching bij Jip & Jan Academie van Helen Purperhart april 2017
 • Natuurcoaching bij Innersteps van Nanette Kant november 2017
 • Schatgravers bij Matty van de Rijzen mei 2017
 • Schatgravers Licentie trainer bij Schatgravers november 2017
 • Schat eiland expeditie bij Schatgravers november 2017
 • Kindercoaching bij Jip & Jan Academie van Helen Purperhart oktober 2017
 • Traumaverwerking voor kinderen bij Jip & Jan Academie van Helen Purperhart november 2017
 • Creatieve Therapie bij CIVAS
Primaire reflexen en prenatale psychologie
 • Primaire reflexen ‘Eerst bewegen, dan leren’ bij INNP februari 20018
 • Geboorteverhaal – Je geboorte in kaart bij Martine en Marjella van Je geboorte in kaart juni 2018
5 elementen en TCM
 • Dan Tian Masterclass met Christel Jansen bij Do in Academy februari 2018
 • 5 elementen voedinsg’stherapie voor milt en maag bij Jutta Koelher mei 2018
Massage
 • An Shen massage (Chinese hoofd, schouder en nekmassage) bij Total Health maart 2017
 • Kindermassage bij Lotus massageschool april 2017
 • Baby voetreflex massage bij Floor Tuinstra april 2017
 • Babymassage bij de Babymassage Nederland .. 2018
 • Chinflex voetreflexmassage bij Total Health april 2018
 • Rebozo basis en sluitingsritueel bij de geboortenis 2018/19

Op dit moment doe ik de 3 jarige opleiding Do in (Tao Yoga) bij de Do In Academy van Lilian Kluivers tot december 2018.

Ook heb ik verschillende opleidingen en trainingen gevolgd op gebied van Natuurvoeding, Mindfulness en Natuurlijk leven.

ERKENNING & ACCREDITATIE

 • Kinderyoga docente is erkend als specialisatie bij de VYN (Vereniging Yogadocente Nederland) en geaccrediteerd als specialisatie (Vocational Courses) bij Yoga Alliance.
 • Kinderyoga voor kinderen met bijzondere aandacht is erkend als bijscholing (Continuous Professional Development) bij de Yoga Alliance.
 • Ouder & Kind Yoga is erkend als bijscholing bij de VYN (Vereniging Yogadocente Nederland) en erkend als bijscholing (Continuous Professional Development) bij de Yoga Alliance.
 • Natuurvoedingskundige is erkend bij het BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument), KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) en VBAG (Vereniging ter bevordering van Alternatieve geneeswijze).
 • Orthomoleculaire voeding voor kinderen en Coaching bij Hoogsensitiviteit zijn erkend bij het BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) en KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen).
 • Counselling en Counselling specialisatie zijn erkend bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument).
 • Coaching bij ADHD is erkend bij het BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument), KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) en ABvC (Algemene beroepsvereniging voor Counseling).
 • Natuurcoaching is erkend bij het BATC, VBAG, Beroepsvereniging Groene Zorg en HOLOS Beroepsorganisatie .
 • Mindfulnes (MBCT) is erkend bij het BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument), KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) en ABvC (Algemene beroepsvereniging voor Counseling) en BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland).

Ik ben in bezit van een EHBO baby en kind certificaat, VOG verklaring en ben lid van Stichting Adiona beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocente.