de voordelen van Do in & Yoga

DE VOORDELEN VAN DO IN & YOGA

Do In en Yoga helpen je om je energieker te voelen, gezond te zijn- en te blijven. Er is steeds meer wetenschappelijk onderzoek en empirisch bewijs waaruit de voordelen van Yoga en mindfulness blijken, maar ook de gezondheidsvoordelen van Do in en QiGong, massage en positieve psychologie, maar ook de positieve effecten van buiten in de natuur zijn -en natuurlijk leven worden steeds vaker onderzocht en ‘bewezen’.

Juist in deze tijd, in onze ‘bewegelijke’ samenleving is het lastig even stil kunnen blijven staan. Ook leven we veel met -en in ‘ons hoofd’. Daardoor ontstaan er veel ‘kopzorgen’ als  piekeren, veel nadenken en angst, maar ook nek, schouder en hoofdpijn of slecht slapen bijvoorbeeld.

Onze kinderen ervaren een grotere prestatiedruk op school, vollere klassen, bewegen en spelen minder en zitten vaker binnen. Kinderen raken sneller overprikkeld, ervaren spanning en stress en krijgen gemakkelijk te maken met ‘labeltjes’, worden geconfronteerd met hun ‘ongewenste’  of ‘ongepaste’ (onder -of ondergeprikkeld gerelateerd) gedrag, ongezonde leefgewoonte en ook krijgen gemakkelijker te maken met overgewicht.

Ook als ouder(s) heb je een veel ‘voller’ leven (en agenda), waardoor je gedachten gemakkelijker worden afgeleid en is er een ‘common thought’ dat je alles uit het leven moeten halen (baan, huis, auto, etc). Vaak merk je dat je minder ruimte overhoud voor de dingen die echt waardevol zijn in jouw leven en dat van je gezin.