de voordelen van Yoga

de voordelen van yoga!

Yoga, Do In en Qigong (Japanse en Chinese bewegingsvormen) helpen je om je energieker te voelen, gezond te zijn- en blijven en maakt je lichaam en je geest flexibeler en sterker. Je leert wat ontspanning is, maar ook ontdek je hoe krachtig je eigenlijk bent, juist door je in te spannen en spieren aan te spannen. Je oefent dus uithoudingsvermogen, kracht, evenwicht en coördinatie, maar tegelijkertijd ook hoe je spanning te verlichten, rustiger in je hoofd te worden en lekkerder te slapen!

Ook kan Yoga je helpen te leren om te gaan met de verschillende dingen die je meemaakt in je leven, het ontdekken van wat emotie is en gevoelens zijn, bij het groeien van (zelf)vertrouwen en (eigen)wijsheid en ontdekken van wat je leuk en belangrijk vindt.

En de voordelen zijn er niet alleen omdat ik dat zeg natuurlijk, maar er zijn steeds meer wetenschappelijk en emperisch onderzoeken waaruit de voordelen van Yoga en Mindfulness blijkt, maar ook de gezondheidsvoordelen Do In en QiGong, Massage, Creatieve en Cognitieve therapie en Mensgerichte coaching en de positieve effecten van buiten in de natuur zijn worden steeds vaker onderzocht en ‘bewezen’.