Tao yogatherapie voor kinderen

tao yogatherapie voor kinderen

 

De Tao Yogatherapie is een begeleidingsvorm, waar lichaam, emotie en intuïtie gerichte therapie, Yoga, de 5 elementen en Mind -en Heartfulness samenkomen. Tao Yogatherapie heeft een zachte, voedende, harmoniserende en ontspannende werking en helpt tegelijkertijd om energie weer te laten stromen. Hierdoor ervaart jou kind meer energie, kan zich makkelijker ontspannen en voelt zich krachtiger, heeft meer (zelf)vertrouwen en is gezonder. Zo kan jouw kind groeien en ontwikkelen zoals zij -of hij is!

Tao Yogatherapie is speciaal ontwikkeld voor gevoelige, rijk belevende & (eigen)wijze kinderen. Maar ook voor een kind die door omstandigheden niet goed in haar -of zijn vel zit, een indrukwekkende ervaring hebben beleefd of op dit moment meer spanning, druk en stress ervaren.

 

ALLES WAT JE NODIG HEBT ZIT AL IN JEZELF

Net als een zaadje heb je een paar ‘essentials’ nodig om te groeien en bloeien. De basis is veiligheid, ruimte en de juiste voeding en al het andere wat er voor zorgt dat jij, ‘jij’ bent is er al! Door samen het avontuur aan te gaan en door mee te bewegen -en stil te staan bij wat zich aandient, werken we aan wat er op dit moment speelt waardoor jouw kind op dit moment niet goed in haar -of zijn vel zit -of vastloopt in haar -of zijn ontwikkeling.

Ik ga samen met jouw kind opzoek naar wat jouw kind nodig heeft om zich zelf te kunnen zijn. Zo krijgt jouw kind ruimte om zichzelf te ‘ontdekken’ en inzicht in wie zij -of hij is. Door spelenderwijs te onderzoeken, ontdekken en gebruik te maken van jouw kind haar -of zijn natuurlijke nieuwsgierigheid, wil om te ontwikkelen en groeien, eigen wijsheid -en kracht gaan we samen op avontuur. Door de juiste aandacht  Want jouw kind ontwikkeld en groeit op haar -of zijn natuurlijke tempo en eigen wijze.

 

Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van hoog gevoelige -en begaafde kinderen en daarbij bewust gekozen voor een integrale manier van werken. Een holistische en natuurlijke stijl waar de 5 elementen en Zen, Yoga, de natuurlijke cycli en lichaamsgericht coachen, samenkomen en waar natuurlijk -en onvoorwaardelijk (op)groeien, creativiteit natuurbeleving -en (kinder) filosofie, mind –en heartfulness een mooie aanvulling zijn. Deze holistische en natuurlijke manier van begeleiden word ook wel bloeiend coachen genoemd.

De Bloesemkind coaching, yogatherapie en massage zijn speciaal ontwikkeld voor jouw gevoelige, rijk belevende en eigentijdse kind.  Zij ervaren intensief en zijn van nature opmerkzame, zorgzame, creatieve ontdekkingsreizigers, uitvinders en wereldverbeteraars. Ze kunnen meegaand zijn en vervloeiend en opgaan in hun omgeving of geliefden. Tegelijk weten ze ook heel goed wat ze willen en zijn in het bezit van een enorm doorzettingsvermogen.  Door die mooie, soms tegenstrijdige eigenschappen voelt -of weet jouw kind vaak al meer, dan het onder woorden kan brengen of uit kan leggen. Dat levert een (innerlijk) conflict op en dat merk je bijvoorbeeld in het gedrag van jouw kind.

 

Alles is met elkaar verbonden.

– Leonardo da Vinci

Ik werk samen met jouw kind, maar ook samen met jou als ouder(s). Want in die bijzondere verbinding ligt de voedende energie die jouw kind (en jou!) helpen groeien.

wanneer kan yogatherapie jouw kind -en/of gezin helpen?

 • intense beleving van emotie en uiting van gedrag
 • functionele spannings- en pijnklachten te verminderen.
 • lastig kunnen ontspannen en moeilijk slapen
 • overprikkeling, spanning en stress
 • onderprikkeling en vervelen
 • concentratie en aandacht
 • coördinatie, evenwicht en motorische ontwikkeling
 • prestatiedruk en faalangst
 • grenzen (h)erkennen en aangeven
 • bij jezelf zijn -en blijven
 • verbinden met jezelf en de wereld om je heen
 • weerbaarheid en gepest worden
 • ‘ongewenst’/ongepast gedrag en pesten
 • een indrukwekkende ervaring of situatie met diepe impact
 • onbegrepen voelen en niet erkend (gezien, gehoord) worden

.. en meer

 

De Tao Yogatherapie sessie is ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig, waarbij de aandacht ligt een natuurlijke en holistische vorm van begeleiden, wat zoveel betekent dat er word gekeken naar wie jouw ‘gehele’ kind is met al haar -of zijn unieke temperament en eigenschappen. Een Tao Yogatherapie sessie duurt 60 minuten en kost 65,00.

inclusief een kop thee, water en iets verantwoord lekkers.

 

MAAK EEN AFSPRAAK VOOR TAO YOGATHERAPIE

Je kunt een coaching afspraak maken op maandag, donderdag en vrijdag.