Wat is Zen yoga?

wat is Zen yoga?

Zen yoga is een eclectische bewegingsvorm waar Yoga (hatha, yin -en vinyasaflow yoga), Do In en Qigong samenkomen in een speciaal voor kinderen -en tieners samengestelde les. Zen yoga is gebaseerd op het principe van Bompu Zen, wat betekent dat de les vrij van religie of overtuiging is. De les is ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig, waarbij aandacht voor jouw kind, de bewegingen, strekkingen en oefeningen de basis zijn.

Maar ook Mindfulness, Heartfulness en Hartfocus, Ademhalingsoefeningen, Breingym, Sensomotorisch, alsmede Neuro-sensomotorische oefeningen (reflexintegratie), aangevuld met Natuurbeleving en een snufje Kinderfilosofie -en Kunstzinnige oefeningen zijn onderdeel van de Zen yoga les.

 

Zen yoga onderscheid zich van andere kinderyoga lessen door oosterse en westerse bewegingsleer te combineren en tegelijk trouw te blijven aan hun oorsprong. Daardoor is de Zen yoga les een fijne, zachte en vriendelijke vorm van Yoga, waardoor het bijzonder, effectief en krachtig is.

Met de Zen yogalessen wil ik kinderen -en hun ouders helpen om gezonder, relaxter en met meer plezier te leven. want juist in deze tijd, met een overvloed aan vooral drukte en dingen die ‘moeten’, raak je gemakkelijk uit balans, waardoor je niet lekker in je vel zit. En niet meer de dingen doet die je echt leuk vindt en je helpen gelukkig en gezond te zijn.

In de drukte van de dag helpt Zen yoga jouw kind rust en balans te vinden in zichzelf. Ook helpt regelmatig beoefenen van Zen yoga je om gezond te zijn- en blijven. Het maakt je lichaam en je geest sterker en helpt je bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden, coördinatie, kracht en flexibiliteit. Het vergroot je concentratie en uithoudingsvermogen en versterkt je (zelf)vertrouwen, eigenwaarde en (eigen)wijsheid. Je leert wat je leuk en belangrijk vindt en jouw eigen grens ontdekken -en aan te geven. En daarnaast is Zenyoga ook gewoon heel erg leuk om te doen!

 

HET MOOISTE WAT JE JE KIND KUNT GEVEN IS WORTELS OM TE GROEIEN EN VLEUGELS OM TE VLIEGEN

Want juist als je met beide voeten stevig op de grond kan blijven staan kun je stilstaan, bij jezelf te blijven en ontdekken wat je nodig hebt en je daarmee ‘voeden’. Zo groei je op tot een evenwicht, flexibel en krachtig mens die zich ontwikkelt tot haar of zijn volle potentie en haar of zijn vleugels uitslaat om dat te delen met de wereld.

Zen yoga

De Zen yogales voor kinderen -en tieners is ontwikkeld door Laura Veldman (dat ben ik :-)) en is geschikt voor (prikkel) gevoelige kinderen van 4 tot 18 jaar … of 99 jaar. Want eigenlijk is het geschikt voor iedereen. Jong, oud, fit en energiek of juist als je meer energie kan gebruiken. Je hoeft er niet lenig voor te zijn en bijna elke oefening kan worden aangepast naar behoefte van het kind.

Er zijn verschillende lessen voor verschillende leeftijden. De lessen worden gegeven in kleine groepjes, zodat er voor iedereen voldoende en oprechte aandacht is en er echt ruimte is voor jouw kind.

Bekijk het rooster voor een Zen yogales deze week en/of meld je aan