Do In & Yogales

DO IN & YOGA VOOR KINDEREN

Kinderen leren op een natuurlijke spelende manier te leven en bewust te worden -en te zijn, waarin bewegen, onderzoeken en ontdekken heel erg belangrijk zijn. Met de BLOESEMKIND Do in -en Yogalessen wil ik kinderen -en hun ouders helpen om gezonder, relaxter en met meer plezier te leven. Want juist in deze tijd, met een overvloed aan vooral drukte en dingen die ‘moeten’, raak je gemakkelijk uit balans, waardoor je niet lekker in je vel zit. En niet meer de dingen doet die je echt leuk vindt en je helpen gelukkig en gezond te zijn.

In de drukte van de dag geeft het beoefenen van Do in en Yoga jouw kind rust, balans en vertrouwen te vinden in zichzelf.  Do in en Yoga helpen je om je energieker te voelen, gezond te zijn- en blijven en maakt je lichaam en je geest flexibeler en sterker. Je leert wat ontspanning is, maar ook ontdek je hoe krachtig je eigenlijk bent, juist door je in te spannen en spieren te gebruiken. Je oefent dus uithoudingsvermogen, kracht, evenwicht en coördinatie, maar tegelijkertijd ook hoe je spanning te verlichten, rustiger in je hoofd te worden en lekkerder te slapen!

Ook kan Yoga je helpen te leren om te gaan met de verschillende dingen die je meemaakt in je leven, het ontdekken van wat emotie is en gevoelens zijn, bij het groeien van (zelf)vertrouwen en (eigen)wijsheid en ontdekken van wat je leuk en belangrijk vindt. En daarnaast zijn Do in en Yoga ook gewoon heel erg leuk om te doen!

de Do in en Yoga les

De Do in en Yogalessen bij BLOESEMKIND is geschikt voor kinderen van 6 maanden tot 18 jaar … of mensen van 99 jaar. Want eigenlijk is het geschikt voor iedereen. Jong, oud, fit en energiek of juist als je meer energie kan gebruiken. Je hoeft er niet lenig voor te zijn en bijna elke oefening kan worden aangepast naar behoefte van het kind.

Er zijn verschillende lessen voor verschillende leeftijden. De Holistische kinderyoga is erg geschikt voor de kleintjes waarbij er het spel element, ritme en natuurlijk bewegen een mooie basis is in de lessen. De Do in lessen zijn samengesteld voor de grotere kinderen waarbij Do in en Yoga oefeningen, natuurbeleving en de natuurlijke nieuwsgierigheid de basis is. De 5 elementen yoga is speciaal ontwikkelt voor tieners en worden de Do in en Yoga oefeningen verbonden met hun groeiende unieke eigenheid, de natuurlijke cycli en 5 elementen. De lessen zijn ‘down to earth’, praktisch en laagdrempelig en worden gegeven in kleine groepjes, zodat er voor iedereen voldoende en oprechte aandacht is en er echt ruimte is voor jouw kind.

Ik geloof dat ieder kind (en ieder mens!) is precies goed is zoals hij of zij is. En elk kind weer op geheel eigen wijze, want ieder kind is uniek! Als jouw kind extra aandacht nodig heeft, dan kan het fijner zijn voor haar of hem om één of meerdere privélessen te komen doen.

 

Bekijk het rooster en reserveer een matje

 

 

Time magazine publiceerde in oktober 2016 artikel over de voordelen op de schoolresultaten bij schoolkinderen door mindfulness oefeningen te doen. En andere -kleine en grotere onderzoeken wijzen uit dat Yoga onder andere helpt om stress en angst te verminderen, je brein functie te verbeteren en concentratie vermogen te versterken en helpt je om beter te slapen.